Снимка: Булфото, архивМораториум върху нови болници и медицински дейности по Здравна

...
Снимка: Булфото, архивМораториум върху нови болници и медицински дейности по Здравна
Коментари Харесай

Болниците догодина - с 200 милиона лева по-богати

Снимка: Булфото, списък

Мораториум върху нови лечебни заведения и медицински дейности по Здравна каса и следващата година, планува плана за бюджет на институцията. Предложенията ще бъдат прегледани от депутатите.

През 2019 година лечебните заведения ще разполагат с близо 200 милиона повече, с цел да ни лекуват и по този начин бюджетът по това перо за първи път ще надвиши 2 милиарда лв., само че се вкарва и по-строг надзор.

Изключение за нови действия ще има единствено, когато не се оферират същите в региона.

" Какво пречи да имаме лечебни заведения, колкото пазарът изисква и където пазарът изисква. Какво пречи, че имаме хранителни вериги магазини една до друга или бензиностанции на къси сектори – някой да роптае от това нещо ”, разяснява Андрей Марков, шеф на Аджибадем Сити Клиник УМБАЛ.

Създаването на нови лечебни заведения ще позволяват депутатите, а на нови медицински действия – министрите.

„ Как по този начин ще преместим лицензионните режими от министерството в Народното събрание или в Министерския съвет и това ще докара до по-добри резултати, в случай, че там експерти няма ”, пита Калоян Стайков от Института за пазарна стопанска система пред bTV.

В мнение до Народното събрание омбудсманът Мая Манолова предлага депутатите на първо време и настрана да прегледат финансовата рамка на проектобюджета, написа novini.bg.

Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР